Ana içeriğe atla

ÇEVRİM İÇİ MATEMATİK 101+ DERSLERİ


Ülkemizde birçok öğrenci matematik dersinden nefret etmektedir. Bu nefretin temel sebebi matematiğin zor bir ders olmasına bağlanır. Doğrudur, matematik gerçekten zordur. Fakat, matematiğin sevilmemesindeki asıl neden bundan başkadır. Sizin matematik dersiyle aranız nasıl? Eğer matematiği sadece okul kapsamında öğrendiyseniz verdiğiniz cevabın maalesef pek bir önemi yok. Matematik yapamıyorum diyen öğrencilerin hiçbiri yapamadıkları şeyin matematik olmadığının farkında değil. Matematik yapabiliyorum diyen öğrenciler de yapabildikleri şeyin matematik olmadığının farkında değil. Uzun lafın kısası, okul size gerçek matematiği öğretmiyor.

MATEMATİK 101+ dersleri, ezberci eğitim sistemine karşı doğmuştur. İlk kez 2021 Ocak-Nisan ayları arasında gerçekleştirilen bu dersler ile öğrencilerimiz matematik biliminin gerçek manada ne olduğunu, nasıl yapılacağını ve matematiksel düşünce süreçlerini doğru bir şekilde nasıl aktarabileceklerini kendi kendilerine en iyi şekilde öğretmişlerdir. Bunun üstüne, öğrencilerimiz matematik dışındaki alanlarda da çalışmalar yapmış ve kendilerini keşfetme imkânını bulmuşlardır. Bu açıdan derslerimiz Türkiye'nin en öğrenci odaklı ve sisteme karşı dersleri olmaya adaydır. Bu yaz tatilinde ikinci kez gerçekleştireceğimiz derslerimize sizleri davet ediyoruz.


Proje Kurucu Koordinatörleri: Altuğ Beyhan & Berra Beray Bek


Ders Tarihi: 12 Ağustos 2022 - 30 Eylül 2022


Ders Planı:

EĞİTMENLER BÖLÜM İLETİŞİM ADRESLERİYAPILACAK ÇALIŞMALAR
Altuğ BEYHAN Matematik matematik101dersleri@outlook.com
Instagram: @matematik101dersleri
Matematiğin Dili ve Edebiyatı:
Mantık ve İspat Teknikleri

LaTeX ile Bilimsel Doküman Yazımı
Berra Beray BEK Endüstri Mühendisliği matematik101dersleri@outlook.com
Instagram: @matematik101dersleri
Kişisel Instagram: 
@3b3e3r
Endüstriyel Devrimler
Namıkcan GÖLOVA Fizik matematik101dersleri@outlook.com
Instagram: @matematik101dersleri
Kişisel Instagram: 
@namkodx
 C++ ile Matematik ve Fen
Bilimlerinde Sayısal Hesaplamalar
Eyüp GÖNDER Matematik  matematik101dersleri@outlook.com
Instagram: @matematik101dersleri
Problemlerin Perde Arkası 
Ahmet Faruk BALCI Bilgi ve Belge Yönetimi matematik101dersleri@outlook.com
Instagram: @matematik101dersleri
Kültür Sahasında Osmanlıcanın İzleri


Dersin İşlenişi: MATEMATİK 101+ dersleri, öğrencilerin yapacakları özverili çalışmalar üzerine kuruludur. Eğitim, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için verilen ödevler ve yapılan kısa sınavlar üzerinden gerçekleştirilecektir. Ayrıca, öğrencilere Discord üzerinden tartışma ortamı sunulacaktır.


Derse Devamlılık: MATEMATİK 101+ dersleri, yoğun çalışmayı gerektiren bir derstir. Derse katılan öğrencilerin ödevleri ve kısa sınavları devamlı yapması beklenmektedir. Herhangi 2 ödevini veya 3 kısa sınavını mazeret olmadan teslim etmeyen öğrenciler eğitimden ayrılır.


Dersin Ön Koşulları: MATEMATİK 101+ dersleri, 2021 yılında lise birinci sınıftan üniversite sonuncu sınıfa kadar çeşitli yaştan ve bölümden matematik sever öğrencilerle gerçekleştirilmiştir. Bu dönem de yaş sınırı olmamakla birlikte yapılacak yoğun akademik çalışmalara hazır olmanız gerekir.


Derse Katılım Ücreti ve Ders Kontenjanı: MATEMATİK 101+ derslerine katılmak tamamen ücretsizdir. Dolayısıyla derslerimize talep de oldukça yüksektir. Buna karşın, kontenjanımız 20 kişi gibi az bir sayıyla sınırlıdır. Dolayısıyla, derse başvuran kişiler arasında bir derse kabul sınavı gerçekleştirilecektir.


Ders Notlandırması: Ödevler (20%),  Kısa Sınavlar (20%), Ara Sınav (20%), Final Sınavı (20%), Öğrenci Sunumları (20%).


DERSE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kriptoloji Serisi - 2: Yer Değiştirme Şifrelemesi

26/02/2024 Merhaba, tekrardan hoş geldiniz!  Umarım ilk yazım kriptolojinin temel terminolojisini size iyi bir şekilde tanıtmıştır. Artık ufaktan şifrelemeye ve şifre çözmeye başlıyoruz, fakat t arihten özel algoritma örneklerini incelemeye hemen başlamak yerine başlangıçta önemli temel kavramların oturtulması üzerine  daha çok  çalışacağız.  Gelecekteki yazılarda birçok algoritma örneğini inceleyeceğiz, ancak bahsettiğim kavramların anlaşılması ile bu çok daha kolay olacaktır. Bu yüzden ilk yazılarda kavramsal bir başlangıç yapmayı uygun gördüm. Hazırsanız, kaldığımız yerden devam edelim. Buradan itibaren anlatımlarımı kod parçacıkları ile destekleyeceğim. Tüm kodlara aşağıdaki GitHub deposundan erişebilirsiniz: https://github.com/altugbeyhan/KriptolojiBlogSerisi/ Yer Değiştirme Şifrelemesi (Transposition/Permutation Cipher): Düz metnin harflerinin kendi içinde sıralanması ilkesine dayanır. Harflerin nasıl sıralanacağını sıralama anahtarı belirler. Aşağıda bazı yer değiştirme yönteml

MATEMATİK OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK: SAYILAR TEORİSİ DERS VİDEOLARI

Matematik Olimpiyatları için Sayılar Teorisi video eğitimine hoş geldiniz! Bu eğitim serisi Prof. Dr. Mustafa Özdemir tarafından yazılmış Matematik Olimpiyatlarına Hazırlık 3 - Sayılar Teorisi kitabından olimpiyatlara ilk adımı birlikte atabilmemiz için özenle seçtiğim çeşitli ülkelerin olimpiyat sorularının çözümlerini içermektedir. Sayılar teorisini 8 başlıkta ele alıyoruz: Bölünebilme Asal Sayılar ve Çarpım Fonksiyonları En Büyük Ortak Bölen ve En Küçük Ortak Kat Modüler Aritmetik Modüler Aritmetiğin Özel Teoremleri: Fermat, Euler, Wilson ve Çin Kalan Teoremleri Denklikler Tam Sayılarda Denklem Çözümleri Tam Değer Fonksiyon Bu videolar özellikle TÜBİTAK, AÜMO gibi matematik olimpiyatlarına yönelik olsa da matematik bölümü öğrencileri de bu videolardan elbette yararlanabilir.   Eğer bu videoların hepsini doğru bir şekilde bitirirseniz, Matematik olimpiyatlarının sistemini ve bu sistemin günümüz matematik eğitimine göre farklarını görecek, gerçek matematiği yapabilmenin tadını çıkar

Kriptoloji Serisi - 1: Temel Kriptoloji Terminolojisi ve Kitap Tavsiyeleri

25/02/2024 Herkese merhaba! Serinin ilk yazısında temel kriptoloji terminolojisini tanıtacağım. Ayrıca literatürü kolaylıkla takip edebilmeniz adına kavramları İngilizceleriyle birlikte vereceğim. Yazının sonunda bazı kitap tavsiyelerim bulunmaktadır. Faydalı olmasını dilerim. İsterseniz kriptoloji hakkında hazırlamış olduğum yoğun içerikli videoyu da izleyebilirsiniz:  https://www.youtube.com/watch?v=_Xc84ISoG1w Hazırsanız başlayalım! Kriptoloji (Cryptology):   Matematiğin gizli yazılar veya şifreli belgeler ile ilgilenen alt dalıdır (kısaca şifrelerin bilimi diyebiliriz). İki alt başlık altında incelenmektedir: Kriptografi (Cryptography): Verilerin güvenli bir şekilde şifrelenmesi ile ilgilenir ve bu amaca yönelik çözümler önerir.  Kriptanaliz (Cryptanalysis): Şifreli verilerin çözülmesi, kırılması ve önerilen çözümlerin güvenlik analizi ile ilgilenir. Not 1:  Kriptoloji kelimesinin yerine kriptografi kelimesinin kullanılabildiğini görebilirsiniz. Doğru kullanıma dikkat ediniz. Not